Catalan! Arts

Hora de Joglar

MÚSICA. Hora de Joglar neix de la il·lusió i les ganes de crear i jugar amb la música. En Ferriol Virgili (bateria) i l’Aniol Nebot (violí, veus) havien tancat una etapa plegats dins d’un altre projecte musical, però de seguida els va entrar les ganes de seguir tocant plegats. Es van posar a fer cançons simplement per gaudir. Passaven els dies i les setmanes i el repertori anava creixent i necessitant més instruments i músics per a desplegar tot el potencial que en Ferriol i l’Aniol hi veien. De mica en mica, al voltant d’aquestes cançons, es va anar creant el grup fins a completar una formació compacta i capaç de donar-los vida.

WEB: horadejoglar.com/
Hora de Joglar
Revoluclown

CIRC. Flor Della Valle, Óscar Fernández i Jesús Soler es varen unir perquè estimen les arts escèniques i perquè sempre han buscat diferents formes d’expressió. En el moment de desenvolupar la seva feina, aposten per un pallasso que lluiti i pateixi des d’indrets afectius comuns, és a dir, la realitat. Això els situa en un conflicte. El teatre és conflicte i sense aquest no hi ha canvi o evolució. Els Revoluclown saben bé que sense risc no hi ha innovació. Ells aposten per una èpica clown davant el lema “un altre teatre és possible”.

WEB: www.revoluclown.com
Revoluclown
DATA: 7 - 8 Setembre 2018
LLOC: Pflasterzauber
WEB SALA: www.pflasterzauber.de/
CIUTAT: Hildesheim
PAÍS: Alemanya
COMPARTIR: facebook twitter digg meneame
Cinc companyies catalanes al Festival d’Aurillac

ARTS DE CARRER. Les companyies catalanes Campi Qui Pugui, JAM, Martademarte, Pau Palaus i Teatro Saco de Huesos participaran en l’edició del 2018 del festival d’arts de carrer d’Aurillac.

WEB: www.aurillac.net
Cinc companyies catalanes al Festival d’Aurillac
DATA: 22 - 25 Agost 2018
LLOC: Festival d’Aurillac
WEB SALA: www.aurillac.net
CIUTAT: Aurillac
PAÍS: França
COMPARTIR: facebook twitter digg meneame
Vero Cendoya i Becki Parker- "Hunting for the unicorn"

Stockton International Riverside Festival i FiraTàrrega tenen una llarga tradició de col·laboració en projectes artístics. En aquesta ocasió conviden TIN Arts —organització anglesa centrada en la professionalització d’artistes d’altres capacitats en dansa i a les arts de carrer— a integrar-se en la producció transnacional d’un programa doble amb Becki Parker i Vero Cendoya, al voltant del tema de l’autisme. Un treball d’investigació conjunt per oferir dues visions d’aquesta condició des de la dansa. Parker explorant el seu viatge com a persona amb autisme, tot preguntant-se per l’artista en què s’està convertint. Cendoya amb una incursió aproximativa que oferirà la seva visió externa a través d’un solo que incorpora la veu al seu treball coreogràfic.

WEB:
Vero Cendoya i Becki Parker- "Hunting for the unicorn"
DATA: 3 - 4 Agost 2018
LLOC: Stockton International Riverside Festival
WEB SALA: sirf.co.uk/performer/hunting-for-the-unicorn/
CIUTAT: Stockton -on- tees
PAÍS: Regne Unit
COMPARTIR: facebook twitter digg meneame
Colectivo lamajara- "Al Voltant"

DANSA. La celebració d’una trobada és molt més que un moment. Cada celebració forja un vincle d’acció que ens mou i ens acompanya. En l’amistat, la companyonia, la convivència i les relacions laborals hi ha moments plens d’altruisme que ens motiva a fer un pas endavant. Al Voltant és la celebració de l’amistat representada per dos individus semblants aparentment però dispars en les seves característiques es mimetitzen amb la trobada i les experiències comunes, avançant junts, des de l’espontaneïtat del moviment. Al Voltant és el vincle de l’amistat i l’espai al seu voltant habitat per persones properes d’anonimat voluntari que ens acompanyen en el nostre camí del jo.

WEB: www.colectivolamajara.com
Colectivo lamajara- "Al Voltant"
Colectivo lamajara- "Labranza"

Labranza és un reflex del camp, de la seva gent i dels seus quefers, ple de vitalitat humana. Un lloc de contemplació de la identitat rural de cadascú de nosaltres. Una mirada sobre la relació existent entre “home-camp” i “ballarí-cos”. Què ens uneix i què ens separa? Una proposta que transportarà a l’espectador a submergir-se en una estètica rural plena d’acció, reflex de les coses comunes, de lo quotidià, de lo autèntic i que s’abrigalla per aquelles històries d’antany que des de la seva senzillesa mouen tot l’entorn i li donen identitat. El paisatge del camp portat a la geografia del cos.

WEB: www.colectivolamajara.com
Colectivo lamajara- "Labranza"
Colectivo lamajara-"Dispositivo LABranza"

DANSA. Dispositivo LABranza és una estructura escènica de caràcter intergeneracional on s'integra la dansa social i professional. La construcció és el resultat de l'experiència viscuda amb els participants. Sorgeix de la comparativa entre camperol i artista, i gira en torn el concepte de "camp a través". Un enfocament conceptual sobre la relació existent entre dansa i camp que evoca a identitat rural i que viatja entre la contemplació i l'acció. Una proposta escènica de rigor i professionalitat. Un format que afavoreix la creació de nous públics i l'extensió de la dansa a altres llocs. 

WEB: www.colectivolamajara.com
Colectivo lamajara-"Dispositivo LABranza"
DATA: 3 Agost 2018
LLOC: Festival Eima de María de la Salut
WEB SALA:
CIUTAT: Maria de la Salut-Mallorca
PAÍS: Espanya
Colectivo lamajara- "Träd"

DANSA. Hi ha moltes vides dins una vida. Què passaria si cada dia despertessis en un lloc del món i et toqués viure, una a una, cada una d'aquestes vides possibles? Un altre món és possible, un món on no hi ha ni botxins ni víctimes, on el poder no està per sobre de l'ésser humà, un món on els valors i l'essència de les persones són allò que importa. 

WEB: www.colectivolamajara.com
Colectivo lamajara- "Träd"