Catalan! Arts

Fem un pessebre

TEATRE. S'acosten les festes de Nadal. En Janot arriba a casa de la Berta per ajudar-la a fer el pessebre i l'arbre de Nadal. També recitaran dalt d'una cadira el vers que aquest any han après a l'escola. A mesura que van fent el pessebre recordaran diferents contes i cançons:

Quan arriba Nadal, Per què hi ha arbres que no perden les fulles a l'hivern, Les figures del pessebre, El rabadà, El caganer, En Patufet, La llum del fanalet.

WEB: http://www.paisdexauxa.com/espectacles/fem-un-pessebre/
Fem un pessebre
La Pegatina - World Tour 2018

MÚSICA. La Pegatina és un gran revulsiu emocional damunt d'un escenari. La seva festa és inusual en tant que enèrgica, divertida i ballable. Espectacle i adrenalina fins arribar a l'èxtasi. Mai es cansen de repartir alegria i bogeria allà on van. Se'ls ha vist a més de 24 països (Mèxic, Argentina, Equador, Uruguai, Xile, Xina, Japó, Canadà i gran part d'Europa) i ja superen els 1000 concerts amb només 14 anys de vida. El seu estil és variat: passen del merengue a la rumba o a l'ska amb gran facilitat i poden fer embogir el públic amb punk gitano o, simplement, amb càntics hooligans. Versàtils i sempre anaeròbics, La Pegatina ja ha editat sis discos, un documental i, fins i tot, un vídeojoc.

WEB: www.lapegatina.com
La Pegatina - World Tour 2018
Cor Blanc de gira

MÚSICA. La Mireia i en Sergi formen el duet barceloní Cor Blanc. Un duet que juga amb el folk, el lo-fi i l’electrònica en un joc de melodies a vegades nostàlgiques, a vegades alegres però sempre molt personals. Amb una guitarra elèctrica, un sintetitzador i una caixa de ritmes, Cor Blanc aconsegueixen arribar a l’espectador fins a remoure’l. Sentiment i talent a parts iguals en una proposta molt cuidada musical i estèticament que s’està fent un lloc en el panorama indie del nostre país a base de personalitat i geni.

La magnètica “Alice” ha estat el seu últim single i ha arribat per quedar-se. Synth-pop càndid i somiador que recorda a l’instant a Au Revoir Simone i al qual aviat seguiran noves cançons. És només el començament d’un camí que s’intueix immaculat.Fotos de Zelia Vega

WEB: www.luup.cat/es/cor-blanc/
Cor Blanc de gira
Manolita Chen

DANSA. Coreografiada per Marcos Morau per al Beijing Dance Theatre, aquesta peça desenvolupada al llarg de la segona meitat del 2017 es presenta amb ‘Retreat’ del danés Sebastian Kloborg en el programa conjunt ‘Hyper’.

WEB: en.beijingdancetheater.org/index.html
Manolita Chen
DATA: 2 - 3 Desembre 2017
LLOC: Beijing Dance Theatre
WEB SALA:
CIUTAT: Beijing
PAÍS: Xina
Tundra

DANSA. Marcos Morau coreografia aquesta peça per la companyia de dansa nacional gal·lesa que es va presentar dins el seu P.A.R.A.D.E. per commemorar el 100 aniversari de la revolució.

WEB: www.ndcwales.co.uk/parade/
Tundra
DATA: 24 Octubre 2017
LLOC: Wales Millenium Centre
WEB SALA: www.ndcwales.co.uk/parade/
CIUTAT: Cardiff
PAÍS: Regne Unit
Duo Ribera Sàbat

MÚSICA. El duo integrat pels guitarristes catalans, Maria Ribera i Jordi Sàbat, feu les seves primeres actuacions ara fa sis anys. Al llarg d'aquests anys han realitzat concerts en destacats festivals nacionals i internacionals, també han rebut premis com el del festival de Música d'Elx... Ofereixen un repertori que destaca per la seva originalitat, doncs les obres que interpreten amb les seves dues guitarres, han estat arranjades per ell. Aquesta cerca de la originalitat rau en l'interès de difondre música catalana. Mompou, Albèniz, Granados... Són una mostra d'alguns autors que no varen escriure per a guitarra, però com mostren els escrits, en ocasions s'hi inspiraren. Aquell regust guitarrístic és el que fan descobrir amb les seves adaptacions el duo.

WEB: www.duoriberasabat.com
Duo Ribera Sàbat