Notícies

07/03/2017
19 empreses i entitats catalanes participaran a la fira Babel Med Music amb el suport del Departament de Cultura
19 empreses i entitats catalanes participaran a la fira Babel Med Music amb el suport del Departament de Cultura

Un total de 19 empreses i entitats catalanes participaran a Babel Med Music (Marsella), fòrum internacional de les músiques del món que enguany, per primer cop, s’obre també al jazz i a estètiques més actuals per tal de respondre a les mutacions que estan esdevenint en l’àmbit de l’espectacle en viu. La 13ª edició de la fira tindrà lloc del 16 al 18 de març al Dock J1, nou espai per aquesta edició, tot i que els concerts de la nit se seguiran fent al Dock des Suds.

Babel Med Music és considerada com la principal cita de l’ecosistema de les músiques del món a França, i ara també el jazz, i una de les més importants a nivell internacional. La seva configuració afavoreix especialment el contacte i l’establiment de nous contactes internacionals. Per aquest motiu i gràcies a la proximitat entre Catalunya i Marsella, des de la seva primera edició la presència catalana a la fira ha sigut important.

Enguany, el Departament de Cultura, a través de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), hi tornarà a ser present amb un estand sota la seva marca d'internacionalització, Catalan Arts, a disposició de les empreses catalanes per tal d’impulsar la seva notorietat a nivell internacional.

Batall Produccions, BCN Music ExportBlack Music ProductionsCatalan Arts - Àrea de Mercats de l'Institut Català de les Empreses CulturalsCobla Catalana dels Sons EssencialsDiscmediÈxits ManagementFestival de Jazz de BarcelonaFernando Pérez, Guitar & World Music TraditionsFira Mediterrània de Manresa, Institut de Cultura de Barcelona – ICUBInstitut Ramon LlullÍtaca BandMercat de Música Viva de VicMiraMundo MúsicaPetit IndiePropaganda pel fet!Sota la Palmera, Taller de Músics

Dins del marc de la fira, l’Àrea de Mercats de l’ICEC organitzarà també una sessió de speed-meetings divendres 17 de març a les 10:00h per facilitar els intercanvis entre les empreses catalanes i els professionals francesos i internacionals.

A més, el dissabte a partir de les 12:30h tindrà lloc una trobada de networking organitzada conjuntament entre l’Àrea de Mercats de l’ICEC, la Fira Mediterrània de Manresa, en motiu del seu 20è aniversari, i de l’ILLENC - Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears, amb l’objectiu d’afavorir els contactes entre professionals.

A França no existeix cap altre fira d’aquestes característiques, això ha fet que amb els anys Babel Med esdevingui la trobada clau del sector al país. La fira està organitzada per l’associació Latinissimo i la direcció artística la porten el Bernard Aubert i el Sami Sadak, dos bons coneixedors de la creació catalana. Aquesta té dues parts: l’activitat de la zona del mercat al Dock J1 durant el dia, amb conferències, debats, speed-meetings i trobades professionals i per la nit, els showcases oberts al gran públic al Dock des Suds. En aquesta edició s’esperen més de 2.000 professionals i es podran escoltar 31 concerts d’artistes vinguts dels 5 continents i seguits per més de 15.000 espectadors.

Txarango al programa oficial de Babel Med Music

El grup català Txarango actuarà dins la programació oficial de Babel Med Music. El concert tindrà lloc el dissabte 18 de març, a les 23.00h al Mirabeau Stage al Dock des Suds (Marsella). Txarango és un dels grups més destacats del panorama actual de la música catalana combinant hàbilment sonoritats pròpies de la rumba catalana amb estils com el punk o el reggae. Aquest no és el primer cop que actuaran a França, ja que el 2014 van estar al conegut Festival du Bout du Monde a la Bretanya i el 2015 al festival Musicalarue al costat de Bordeus, entre altres.

» Catàleg d'empreses catalanes a Babel Med Music 2017 «

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.