Notícies

04/04/2017
L’Àrea de Mercats de l’ICEC coordina la presència catalana a la 28a edició de la fira Musicora
L’Àrea de Mercats de l’ICEC coordina la presència catalana a la 28a edició de la fira Musicora

Una delegació de 6 entitats catalanes participaran a la fira Musicora que es posiciona com la cita més important, a nivell francès, de la música clàssica i dels músics del sector. La delegació catalana, de la mà de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals i gràcies a la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts, representarà el sector de la música clàssica català. L’objectiu és donar suport a les entitats catalanes que volen establir contactes amb homòlegs d’altres paÏsos, obrir mercat a França per a les seves produccions i ampliar la seva xarxa de contactes internacionals.

Les entitats catalanes que formen part de la delegació són:

La jornada clau d’activitat per a la delegació catalana serà el divendres 28 d’abril, quan tindrà lloc la segona edició de les Trobades Professionals Internacionals New Deal. Aquesta presència es materialitzarà en la participació a la presentació de projectes, tant del matí com de la tarda, així com la participació als speed meetings organitzats per la fira.

A més a més, Catalan Arts disposarà d’un espai promocional, un punt de trobada durant tota la jornada del 28 d’abril on es distribuirà informació de les sis entitats presents i el catàleg “Catalan Arts a Musicora” per tal de donar més visibilitat a aquesta presència. Aquest espai estarà situat en el centre neuràlgic de l’activitat professional.

Per tal de completar la presència catalana, s’ha organitzat pel mateix divendres 28 de 16h a 16:45h una conferència de presentació del mercat català de la música sota el títol “La vitalitat de la música clàssica a Catalunya”. Aquesta posarà en relleu la varietat i sobretot l’efervescència del sector a Catalunya. Hi participaran Robert Brufau, director de programació a l’Auditori; Eva Colom, directora de l’oficina de l’ICEC a París; Maria Lladó, coordinadora de música de l’Institut Ramon Llull, i Rut Martínez, directora de l’agència Seed Music.

A part de l’activitat professional del New Deal, la fira comptarà amb una zona d’exposició de 6.000m2 amb 250 estands. Aquest espai permetrà als visitants de trobar-se amb tots els representants del sector de la música i de la pràctica instrumental: luthiers i fabricants d’arquets, editors, representant del sector de l’espectacle en viu, segells discogràfics, plataformes musicals on line, mànagers, escoles de música i conservatoris, sales de concert i mitjans de comunicació, entre altres.

Musicora és considerada com una de les trobades més importants del sector, aplegant una trentena de concerts, 200 expositors, 30 conferències i 80 tallers musicals durant els 3 dies de durada de la fira. Per altra banda, per aquesta edició la fira incorpora noves temàtiques relacionades amb la pràctica amateur, l’ensenyament i transmissió de la música o els nous instruments del segle XXI i les evolucions del sector entre d’altres.

La passada edició va comptar amb 10.240 participants, la qual cosa suposà un augment del 23% respecte a l’edició del 2015, que va tenir 8.500 participants. 421 professionals foren presents i la jornada New Deal va acollir més de 180 professionals representants de 120 estructures artístiques provinents de França, Itàlia, Espanya, Bèlgica, Regne Unit, Letònia, Luxemburg, Eslovènia, Alemanya, Polònia i Colòmbia, entre d’altres.

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.