Notícies

13/04/2017
Documenta14 mostrarà l’obra de Roger Bernat i Daniel G. Andújar
Documenta14 mostrarà l’obra de Roger Bernat i Daniel G. Andújar

L’Institut Català de les Empreses Culturals -a través de la seva marca d’internacionalització de les empreses culturals i creatives catalanes, Catalan Arts- i l'Institut Ramon Llull col·laboren amb documenta 14, la mostra d’art contemporani més important del món, per presentar l’obra de Roger Bernat i Daniel G. Andújar a Kassel i a Atenes, on aquesta edició de l’esdeveniment es presenta per primera vegada. L’exposició es va inaugurar el 8 d’abril a Atenes, on es podrà veure fins el 16 de juliol, i després, entre el 10 de juny i el 17 de setembre, es presentarà a Kassel.

Documenta es va fundar l’any 1955 amb l’objectiu de recuperar la cultura, en especial en l’àmbit de les arts visuals, després de la decadència i els foscos temps de la Segona Guerra Mundial. Des de llavors, se celebra cada cinc anys a Kassel, Alemanya, una ciutat al nord de Frankfurt que va ser pràcticament destruïda per les bombes dels aliats. Aquesta edició, però, per primera vegada tindrà dues seus en paral·lel. Sota el títol ‘Aprenent des d’Atenes’, el comissari polonès Adam Szymczyk ha volgut posar en relleu les relacions entre els dos països en la gestió de la crisi financera i la dels refugiats tot reflectint, en paraules del comissari, la situació actual a Europa i posant en evidència les tensions entre el nord i el sud a través de l’art.

Des dels seus inicis i fins avui, la documenta ha esdevingut una fita cultural de gran magnitud internacional. La darrera edició, en la qual van participar, entre d’altres, Albert Serra, Dora Garcia i Enrique Vila-Matas, i on també es va veure obra del ceramista Antoni Cumella i de Salvador Dalí, es va organitzar l’any 2012 i va rebre la visita de més de 750.000 persones d’arreu del món. Altres artistes catalans que han estat convidats a participar a la documenta són Ferran Adrià (2007), Miquel Barceló (1982) i Susana Solano (1987 i 1992).

A Atenes l’exposició es pot veure, principalment, al Museu Nacional d’Art Contemporani, tot i que les obres i les intervencions dels 160 artistes que hi participen es repartiran en diversos llocs de la ciutat, com ara institucions públiques, places, cinemes, campus universitaris i llibreries. A la capital grega Roger Bernat presenta la performance The Place of the Thing (2017) i Daniel García Andújar la instal·lació The Disasters of War, Metics Akademia (2017).

Roger Bernat (Barcelona, 1968) es va començar a interessar pel teatre des de la seva formació en el camp de l’arquitectura. Va estudiar Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es va graduar amb el Premi Extraordinari l’any 1996. Ha creat i dirigit, entre d’altres, projectes teatrals com 10.000 Kg, Confort Domèstic, Àlbum, Trilogia 70, Bones Intencions, el cicle Bona Gent, Amnèsia de Fuga o Tot és perfecte.

Daniel García Andújar (Almoradí, 1966) és un dels representants de l’anomenat net-art, que treballa reutilitzant imatges d’internet. És membre històric d’irational.org, fundador de 'Technologies to the people', i ha dirigit nombrosos tallers per artistes i col·lectius socials a diversos països. Qüestiona, mitjançant la ironia i la utilització d’estratègies de presentació de les noves tecnologies de la comunicació, les promeses democràtiques i igualitàries d’aquests mitjans i critica la voluntat de control que amaguen darrera de la seva aparent transparència.

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.