Notícies

08/02/2018
19 companyies catalanes participen a FETEN, la fira europea d’arts escèniques per a nens i nenes de Gijón
19 companyies catalanes participen a FETEN, la fira europea d’arts escèniques per a nens i nenes de Gijón

El teatre familiar de Catalunya compta amb una forta presència a la trobada de referència anual en el sector teatral. Un total de 19 companyies catalanes participaran a la 27ena edició de la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, FETEN, que tindrà lloc a la ciutat asturiana de Gijón/Xixón entre el 18 i el 23 de febrer. FETEN inaugurarà la seva vint-i-setena edició a través de la música catalana. L'Orquestra de Cambra de l'Empordà serà l'encarregada d'iniciar el programa de la fira amb Concert a Tempo d'Umore el diumenge 18 de febrer. 

Els espectacles de les companyies i artistes catalans que participaran a la fira són: Múbac Dans (Bowling), Centre de Titelles de Lleida (Hathi), Cia.de Teatro Anna Roca (El secreto de Nanna), Estenedor Teatre (El Col·leccionista de Pors), Farrés Brothers I Cía (El silencio de Hamelin), Iron Skulls (Sinestesia), Javier Ariza (Antes es major), La Bleda (Superbleda), La Companya del Príncep Totilau (Monsieur Croche), Marcel Gros (Encuentracuentos)Orquestra de Cambra de l’Empordà (Concerto a Tempo d’Umore), Produccions essencials (5 Històries Diferents)Cía. Jordi Tonietti (El Ruedacuentos), Teatro Sobre Ruedas (Teatro Sobre Ruedas), Trukitrek (Mr.Train), Cía. Cir XIC (Bicirco), El burro dels Jocs (Juegos de Encuentro), Red Button (Automatics), Cía. Impàs-Estampades (El buit).

Enguany FETEN compta amb la presència de cinc companyies més que l'any passat.  82 companyies nacionals i internacionals han estat seleccionades a participar. A més de les 19 catalanes, hi participen un total de 63 companyies de l'Estat espanyol, Portugal, França, Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, Hongria, Noruega, Uruguai i Argentina. Així, la fira desplegarà més de 200 representacions de les arts escèniques de 28 països diferents amb propostes molt noves. A més, destaca la incorporació de les noves tecnologies com a suport escenogràfic i com a element connector entre els ballarins i els actors.

La fira es consolidada com una trobada de referència, oportunitat i negoci anual pels professionals, programadors i creadors del sector, a més de ser una avinentesa per analitzar i impulsar el mercat cultural. Per tercer any consecutiu, FETEN reunirà més de 700 professionals que podran assistir a una trobada de caràcter internacional el dimecres 21 de febrer amb l’objectiu de reflexionar sobre el present i futur de les arts escèniques. Com a novetat es profunditzaran les principals problemàtiques detectades les dues trobades anteriors.

La Mostra d’Igualada 2018 presenta la programació a FETEN

Un altre any, Pep Farrés, director artístic de La Mostra, aprofitarà FETEN per presentar la programació i les activitats professionals de La Mostra d’Igualada 2018, el mercat estratègic del teatre infantil i juvenil de Catalunya que s’està obrint al mercat espanyol i internacional. L’acte tindrà lloc el dijous 22 de febrer a les 14h a l’hotel Begoña de Gijón/Xixón.

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.