Notícies

10/05/2018
Tres grups catalans seleccionats per actuar a Focus Wales, amb el suport del Departament de Cultura
Tres grups catalans seleccionats per actuar a Focus Wales, amb el suport del Departament de Cultura
  • Maria Arnal i Marcel Bagés, Matthew McDaid i The Zephyr Bones actuaran al Festival Focus Wales, que tindrà lloc a Wrexham, Gal·les, del 10 al 12 de maig.
  • El showcase de grups catalans a Gal·les és fruit de la col·laboració entre l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el Mercat de Música Viva de Vic i Focus Wales.

El duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, el cantautor de Rupit Matthew McDaid i la banda de rock psicodèlic The Zephyr Bones actuaran a la propera edició del festival Focus Wales, el 12 de maig, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Catalan Arts, la seva marca d’internacionalització de les empreses culturals i creatives.

Obert tant al públic general com al professional, Focus Wales és una de les trobades del sector de la música al Regne Unit que més està creixent en els darrers anys, tant en el nombre d’espectadors com en assistència de professionals internacionals, més d’un centenar, i de conferències. Durant tres dies, unes 8.000 persones passaran pels 20 escenaris repartits per Wrexham, al nord de Gal·les, a una hora de Liverpool, on hi actuaran més de 200 grups.

El showcase de grups catalans a Gal·les és fruit de la col·laboració entre l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i Focus Wales per afavorir l’intercanvi de grups i professionals catalans i gal·lesos.

Aquesta és una de les accions estel·lars al Regne Unit de la política del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, desenvolupada per l’ICEC, per a la internacionalització de la música feta a Catalunya. En aquesta línia, l’ICEC impulsa col·laboracions que van més enllà d’una inversió puntual en un festival i tinguin així un impacte més gran per tot el sector català.

La relació establerta entre el MMVV i Focus Wales ja s’ha començat a materialitzar a les jornades professionals del MMVV del passat 3 i 4 de maig, on hi va participar el programador de Focus Wales, Neal Thompson, entre altres agents del sector. Enguany les jornades se centraven en donar a conèixer la realitat actual del mercat de la música al Regne Unit, amb l’objectiu de facilitar el contacte entre les empreses catalanes i els seus homòlegs britànics, per tal que els poguessin presentar propostes artístiques susceptibles de ser programades a la Gran Bretanya.

La internacionalització del sector de la música i l’accés al mercat britànic

Amb l’objectiu d’impulsar i facilitar l’accés de les empreses culturals i creatives catalanes als mercats nacional i internacionals, des de l’Àrea de Mercats de l’ICEC es treballa per connectar, assessorar i promocionar les empreses culturals en la seva internacionalització.

Accedir amb èxit el mercat del Regne Unit és un treball complex que requereix estratègia i esforç per part dels agents i promotors d’una banda. No obstant, als darrers anys trobem casos d’èxit com el del dj barceloní John Talabot o la ja dissolta banda Ojos de Brujo que van saber fer-s’hi un lloc i ser programats a nombrosos festivals i sales britàniques.

Segons les informacions que les empreses fan arribar i que es recullen al web de Catalan Arts, aquest 2018, 15 artistes i bandes catalanes tenen previstes més de 30 actuacions al Regne Unit.

Unes xifres que aniran augmentant a mesura que avanci l’any i es confirmin més seleccions i contractacions, tenint en compte la gran feina prèvia que els professionals catalans van dur a terme l’any passat per accedir al mercat britànic. Gràcies a les línies d’ajut a projectes d’internacionalització, al 2017 les empreses catalanes de música van dur a terme 147 accions professionals arreu del món, entre les quals 14 al Regne Unit.

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.