Notícies

30/05/2018
L’Institut Català de les Empreses Culturals torna a portar la música clàssica de Catalunya a Musicora París
  • 6 entitats catalanes participaran a Musicora, la cita francesa més important del sector de la música clàssica que tindrà lloc de l’1 al 3 de juny a la Grande Halle de la Villette a París.
  • El Departament de Cultura, a través de l’ICEC, participarà a les jornades professionals New Deal i oferirà un espai professional a tot el sector català.
  • Els aupaQUARTET hi presentaran showcase divendres 1 de juny

Un total de 6 entitats catalanes entre formacions, festivals i institucions catalanes del sector de la música clàssica participaran de l’1 al 3 de juny a Musicora París, la cita francesa més important del sector de la música clàssica.

Catalunya comptarà per segon any consecutiu amb un córner del Departament de Cultura, organitzat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts - Music. Situat al centre neuràlgic de l’activitat professional, l’estand oferirà una imatge conjunta del sector català de la música clàssica, servirà als professionals com a punt de trobada i de reunió a la fira i oferirà informació del sector distribuint la guia Catalan Arts a Musicora.

Representants de l’ICEC hi seran presents per tal de donar suport a les entitats catalanes que volen establir contactes amb homòlegs internacionals, obrir mercat a França per a les seves produccions o ampliar la seva xarxa de contactes internacionals.

Les jornades clau per a la delegació catalana seran el divendres 1 i el dissabte 2 de juny, durant el New Deal, dues jornades per potenciar el contacte entre programadors internacionals i formacions musicals. Els professionals catalans podran participar a les sessions de speed meetings i a totes les trobades i activitats professionals organitzades.

Les entitats catalanes que participaran a Musicora 2018 són: Auditori Pau Casals, aupaQUARTET, Festival de Torroella de Montgrí, Orquestra Simfònica del Vallés, Orquestra de Cadaqués i Institut Català de les Empreses CulturalsCatalan Arts.

A més, enguany la formació catalana aupaQUARTET ha sigut seleccionada per presentar en el marc de la fira el seu espectacle “Step UP” en un showcase que tindrà lloc a l’Auditorium Boris Vian de la Grande Halle de La Villette el divendres 1 de juny a les 15:15h.

Musicora, la cita francesa més important del sector de la música clàssica

Musicora és considerada com una de les trobades més importants del sector aplegant una trentena de concerts, 200 expositors, 30 conferències i 80 tallers musicals durant els 3 dies de durada de la fira. L’edició d’enguany té la guitarra com a instrument d’honor, amb conferències i actuacions dedicades a aquest instrument.

Les jornades professionals New Deal, estan organitzades conjuntament entre el Bureau Export, la FEVIS, France Festivals, Futurs Composés, Grands Formats, l'Institut français, L'Association des Scènes Nationales i el REMA (European Early Music Network).

A part de l’activitat professional del New Deal, la fira comptarà amb una zona d’exposició de 6000m2 amb 200 estands repartits per espais temàtics. Aquesta zona permetrà als visitants de trobar-se amb tots els representants del sector de la música i de la pràctica instrumental: luthiers i fabricants d’arquets, editors, representants del sector de l’espectacle en viu, segells discogràfics, plataformes musicals online, mànagers, escoles de música i conservatoris, sales de concert i mitjans de comunicació, entre altres.

La passada edició, a la qual també s’hi va ser present, va comptar amb 12.177 participants el que suposà un augment del 19% respecte a l’edició del 2016, que va comptar amb 10.240 participants. 530 professionals foren presents i la jornada del New Deal va acollir més de 180 professionals representants de 120 estructures artístiques i professionals provinents de França, Itàlia, Espanya, Bèlgica, Regne Unit, Letònia, Luxemburg, Eslovènia, Alemanya, Polònia i Colòmbia, entre d’altres.

Més informació: icec.gencat.cat / www.catalanarts.cat

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.