Notícies

15/01/2019
Destacada presència catalana a la Internationale Kulturbörse a Freiburg
Destacada presència catalana a la Internationale Kulturbörse a Freiburg

• 17 companyies i entitats catalanes hi seran presents amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i Catalan Arts

Les arts en viu catalanes comptaran un any més amb un estand institucional a la Internationale Kulturbörse de Freiburg (IKF) organitzat pel Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i sota la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts, en el qual hi participaran 16 companyies i entitats catalanes.

L’Internationale Kulturbörse, que celebrarà la seva 31a edició a Freibrug (Alemanya) del 20 al 23 de gener de 2019, és una de les principals fires d’art en viu d’Alemanya. L’estand català a la fira vol servir per facilitar l’accés al mercat alemany i donar un major impuls al sector donant a conèixer les propostes catalanes al públic professional que hi assisteix.

Enguany, l’IKF ha escollit 8 de les companyies catalanes per actuar durant la fira i presentar en directe els seus espectacles: Amer i ÀfricaCris-is, CQP Campi qui puguiItineràriaCia. Kimani (nominada al premi IKF "Freiburg Leiter" en la categoria d'espectacle de carrer), Las MigasPuntMoc, i Zum Zum Teatre.

També han confirmat la seva presència a l’estand Catalan Arts: La Maleta dels Espectacles, Espectacle Espectacular, Obsidiana, Trompez Cirkus ManagmentEscenamusic i el Centre de Titelles de Lleida.

A més, seran presents a l’IKF: Cia. Du K’to (companyia catalano-balear), Cia. La Tal i LaBú Teatre.

Durant els dies de al fira, els tècnics de l’àrea de Mercats de l’ICEC i de la seva oficina a Berlín mantindran reunions, faran nous contactes i treballaran per fer d’enllaç entre professionals internacionals i les companyies catalanes, i ajudar-les, així, a accedir al mercat alemany.

Enguany la fira inicia una nova etapa sota la direcció artística de Susanne Göhner. Durant els quatre dies de la fira hi ha programades unes 200 actuacions i hi participaran artistes i companyies de 36 països. Actualment a la fira ja hi ha registrats més de 350 expositors i s’esperen entre 4.000 i 5.000 visitants, dels quals bona part són programadors de festivals, tant alemanys com centreeuropeus, i responsables de programació d’institucions culturals, moltes d’elles municipals. Acudeixen al a fira per trobar propostes d’arts de carrer, teatre, màgia, circ, instal·lacions i m´´usica que després programen, ja sigui dins d’un festival o bé en alguna de les sales o espais que gestionen.

En els últims anys, les arts en viu catalanes han aconseguit fer-se un lloc com a referent per als programadors alemanys, gràcies en part a la participació a diverses edicions de l’IKF de companyies catalanes, amb produccions que després han girat amb èxit per Alemanya i Europa.

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.