Agenda

Zwischenhoch // Irene Aranda & Agustí Fernández

MÚSICA. Una trompeta de Berlín-Hamburg i un duo de piano espanyol fan el darrer concert abans de la temporada d'estiu de l’exploratori.

El duo Zwischenhoch va ser fundat el 2016 pels dos compositors-performers Sabine Ercklentz i Birgit Ulher. A més d’un conjunt de tècniques de reproducció i timbres comuns, cadascun ha desenvolupat el seu propi llenguatge individual a partir de tècniques personals i expansions instrumentals de la trompeta, com ara: B. Extensions de l’instrument utilitzant objectes com la làmina metàl·lica i la barreja de llet amb Birgit Ulher o l’ampliació i alienació electrònica extrema de Sabine Ercklentz. A més, comparteixen un interès per l'espacialització del so i la materialitat específica de l'experiència sonora acústica i electroacústica. Aquesta tensió entre les similituds (preguntes comunes, proximitat sonora) i la diferència (conceptes espacials individuals i tècniques de joc) formen el marc estètic del seu duo.

Els dos pianistes Irene Aranda i Agustí Fernández es troben entre els protagonistes de la improvisació lliure a Espanya. Basant-se en el seu profund coneixement de l’instrument i la seva comprensió comuna del piano com a gran generador de so, desenvolupen discursos musicals originals que es converteixen en una experiència especial per als sentits. Agustí Fernández és un dels músics espanyols més reconeguts a nivell internacional i és considerat un instrument lumínic del món de la música improvisada. Fernández ha col·laborat amb molts músics innovadors i improvisats lliures, per exemple. Peter Kowald, Derek Bailey, Butch Morris, Evan Parker, Barry Guy, Mats Gustafsson, Joel Ryan i Peter Evans. És membre de la Blue Shroud Band, el Mats Gustafsson NU Ensemble i el Barry Guy New Orquestra.

WEB: www.agustifernandez.com/
Zwischenhoch // Irene Aranda & Agustí Fernández
DATA: 13 Juny 2019
LLOC: Exploratorium Berlin
WEB SALA: bit.ly/2wnBXlb
CIUTAT: Berlín
PAÍS: Alemanya