Notícies

13/11/2019
Quatre projectes catalans, seleccionats per actuar a Eurosonic 2020 i participar al programa europeu ETEP
Quatre projectes catalans, seleccionats per actuar a Eurosonic 2020 i participar al programa europeu ETEP
  • Índiga, Maruja Limon, Tribade i Lina_Raül Refree, seleccionats per actuar al festival Eurosonic de Groningen del 15 al 18 de gener i formar part del programa European Talent Exchange Programme (ETEP) que facilitarà la seva presència al cartell de nombrosos festivals durant el 2020.
  • Un total de 33 grups catalans han participat des del 2012 a Eurosonic i a ETEP amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Els projectes musicals Índiga, Maruja Limon, Tribade i Lina_Raül Refree han estat seleccionats per actuar a la propera edició d’Eurosonic, un dels festivals més influents i una de les trobades professionals de música més importants d’Europa que tindrà lloc a Groningen (Països Baixos) del 15 al 18 de gener de 2020.

Les quatre bandes participaran també al programa ETEP (European Talent Exchange Programme), una iniciativa amb suport de la Unió Europea que té com a objectiu facilitar la circulació i la contractació dels grups europeus entre festivals d’arreu del continent. L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) com a soci del programa ETEP oferirà a les bandes ajut al seu desplaçament a Groningen i suport a la promoció a través de la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts - Music.

Obert tant al públic general com als professionals del sector, Eurosonic és alhora un festival i un mercat on es mostren les darreres tendències musicals i es presenten els artistes europeus emergents. La fira neerlandesa aplega cada any prop de 4.000 professionals del sector d’arreu d’Europa (mànagers, bookers, programadors, artistes, segells, productors i responsables dels principals festivals) en el que ha esdevingut un centre d’intercanvi internacional i networking de primer nivell per al sector i on es concreten molts dels acords de programació.

Els professionals que assistiran al gener a Eurosonic tindran l’ocasió de descobrir Índiga, el projecte de la pianista i compositora Clara Peya i el baixista i productor Vic Moliner, gaudir de Maruja Limon i la seva proposta inspirada en el flamenc, vibrar amb el rap i música urbana del trio femení Tribade, descobrir la nova aventura fadista de Raül Refree amb la cantant portuguesa Lina, i contactar amb els seus respectius mànagers per possibles contractacions.

ETEP, el programa europeu d’intercanvi de talent

ETEP (European Talent Exchange Programme) es va iniciar al 2003 amb l’objectiu de millorar les dificultats que experimenta la música pop europea en la promoció i la distribució internacional. Tot i la seva gran diversitat i qualitat, la música europea tenia dificultats històriques per competir amb el repertori angloamericà que ha estat el focus principal de la distribució i la promoció de la música professional.
ETEP es va crear per estimular la cooperació cultural, empresarial i mediàtica a la indústria musical europea i desenvolupar una xarxa sòlida per promoure, donar suport, motivar i encoratjar el flux lliure de talent musical europeu a tot el continent.

El festival i mercat Eurosonic, que se celebra al gener a Groningen, Països Baixos, serveix de plataforma per reunir aquesta xarxa de festivals i donar a conèixer les bandes emergents europees que formaran part del programa ETEP durant tot l’any.

Els festivals membres d’ETEP que assisteixen a Eurosonic, reben incentius econòmics per la contractació de com a mínim una actuació dels artistes participants amb la condició que siguin d’un país diferent al del festival. Aquest funcionament està recolzat per la Comissió Europea, les emissores de ràdio EBU i l’associació de festivals europeus Yourope.

Actualment a ETEP hi participen 129 festivals de 37 països, entre els quals el Mercat de Música Viva de Vic, el Primavera Sound i el festival VIDA.

També hi participen activament 16 oficines internacionals d’exportació de la música, entre elles l’ICEC – Catalan Arts amb l’objectiu de donar suport als artistes catalans que s’hi presenten ja que és una de les eines més importants a nivell internacional per promocionar el talent emergent.

La participació catalana al programa europeu ETEP

Amb l’objectiu de donar suport i promocionar internacionalment els artistes de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) forma part del programa ETEP com a soci des del 2011 i dona suport des del 2012 als projectes de Catalunya que són seleccionats anualment.

Han actuat a Eurosonic participant al programa ETEP amb el suport de l’ICEC un total de 33 grups catalans:

2012 - Mujeres, Muchachito Bombo Infierno, The Suicide of Western Culture, Za!
2013 - Evripidis and his Tragedies, The Excitements, Za!
2014 - Bongo Botrako, Headbirds, La Pegatina, Seward
2015 - Joana Serrat, La Sra Tomasa, Maika Makovski, Mourn, Oso Leone
2016 - beGun, CaboSanRoque, Núria Graham, Ocellot, Svper
2017 - Beach Beach, Bearoid, Olde Gods, Txarango
2018 - Mueveloreina, Museless, Odina, The Zephyr Bones
2019 - Akkan, Boxinbox, Muyayo Rif, Pavvla, Tversky

Resum 2019:


Per a més informació, concertar una entrevista o sol·licitar material, no dubteu en posar-vos en contacte amb internacional.icec@gencat.cat

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.