Agenda

Olga Aloy, mestra artesana de la laca urushi

ARTS VISUALS. L'Olga Aloy és una mestra artesana especialista en la laca natural urushi, disciplina que va descobrir a l'escola Massana i va continuar durant els seus estudis al Japó, país amb què té una relació permanent. Com a artista i creadora ha realitzat peces excepcionals per a marques de luxe amb la tècnica de la closca d'ou (Rankaku) d’efecte mosaic.

 

“Urushi” al Japó i “Qi” a la Xina, és una laca derivada de la saba de l’arbre Rhus Vernicifera que creix a l’Extrem Orient, impermeable i resistent als àcids més corrosius. Els primers testimonis que en tenim daten de fa uns 5000 anys a.J.C. Aquesta substància va ser usada a l’inici com a revestiment protector i més tard esdevingué un art. La laca natural és una matèria viva, capritxosa i misteriosa. Demana a l’artista paciència i comprensió abans de lliurar-li els seus secrets i revelar-li la seva bellesa amb la seva textura setinada.

 

Aloy ha exposat i té obra en diferents museus d'Europa, Xina, Taiwan i Japó. També ha estat professora a París a l'École NationaleSupérieur des Arts Appliqués et des Métiers d'Art ENSAAMA i a GRETA des Arts Appliqués Ecole BOULLE. Al Japó va ser reconeguda amb el premi Gold Prize, sent encara a dia d'avui l'única europea amb aquesta distinció.

 

Sota el títol “Staged: Four Months – Four Artists” l’excepcional museu d’art de la laca de Münster presentarà una selecció d’obres d’art d’artistes contemporanis d’Alemanya, Espanya i Rússia, del 10 de setembre 2020 al 7 de febrer 2021. Aloy exposara el seu art del 15 d’octubre al 15 de novembre 2020.

 

Es pot visitar de dimecres a diumenge de 12 a 6 de la tarda, entrada gratuita. El Museu d’art de la laca esta organitzat per BASF a Münster i presenta una àmplia col.lecció d’art lacat d’origen asiàtic, europeu i islàmic amb objectes que superen els 200 anys, tant tradicionals com contemporanis. Una disciplina per a molts ignorada però plena de bellesa i sensualitat.

WEB: olgaaloy.com
Olga Aloy, mestra artesana de la laca urushi
DATA: 15 Octubre - 15 Novembre 2020
LLOC: Museum für Lackkunst Münster
WEB SALA: www.museum-fuer-lackkunst.de
CIUTAT: Münster
PAÍS: Alemanya
  • COMPARTIR:
  • facebook twitter digg meneame