30/10/2015
Convocatòria oberta per al programa de residències artístiques a l’Observatori Europeu del Sud i a l’Ars Electronica Futurelab
Convocatòria oberta per al programa de residències artístiques a l’Observatori Europeu del Sud i a l’Ars Electronica Futurelab

Fotos: ESO, Lars Lindberg  /  Martin Hieslmair

Després d’una primera col·laboració a mitjans d’aquest any en el marc de la European Digital Art and Science Network, l’institut cultural i científic austríac Ars Electronica i l’Observatori Europeu del Sud (ESO) obren de nou el període d’inscripcions per a una estada a l’ESO de Santiago de Xile, seguida d’una segona residència a l’Ars Electronica Futurelab a Linz (Àustria). La convocatòria s’adreça a artistes que treballin amb formats digitals i que vulguin desenvolupar nous projectes i idees inspirats en el context científic de l’ESO.

La primera part de la residència consisteix en una estada de dues a sis setmanes a l’ESO. Durant aquest temps, l’artista estarà acompanyat per un mentor científic i podrà escollir aprofundir en un dels diversos organismes que conformen l’observatori.

La segona part del programa es desenvolupa a l’Ars Electronica Futurelab durant un mes, durant el qual els participants rebran el suport en els seus projectes artístics —inspirats en l’estada a Xile— d’un grup de mentors. El focus d’aquest centre és la relació interdisciplinària entre l’art, la tecnologia i la societat, raó per la qual aquest també ha de ser l’apropament artístic que han de realitzar els seleccionats.

Els resultats de les residències es presentaran al Festival Ars Electronica 2016, com també als espais de diverses institucions col·laboradores internacionals, en el marc d’exposicions itinerants. Les persones que resultin beneficiàries d’aquesta convocatòria no rebran cap premi econòmic, sinó que aquesta consisteix en l’estada a Xile i a Àustria. Addicionalment, el programa es farà càrrec dels costos de desplaçament i d’allotjament (per valor de 3.000 euros).

» Més informació «

Data límit: 29 de novembre de 2015

 

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.