Notícies

12/12/2016
Beach Beach, Bearoid, Olde Gods i Txarango participen a Eurosonic 2017 amb el suport de l’ICEC
Beach Beach, Bearoid, Olde Gods i Txarango participen a Eurosonic 2017 amb el suport de l’ICEC
  • Els quatre grups seleccionats formaran part del programa European Talent Exchange Programme (ETEP) que facilitarà la seva presència al cartell de nombrosos festivals de tota Europa durant el 2017
  • Des del 2012, un total de 24 grups catalans han actuat a Eurosonic participant al programa ETEP amb el suport de l’ICEC

Un dels festivals més influents d’Europa, l’Eurosonic Noorderslag, ha seleccionat els grups catalans Beach Beach, Bearoid, Olde Gods i Txarango per actuar a la seva propera edició, al gener del 2017.

L’Eurosonic Noorderslag és una de les trobades professionals de música indie i pop-rock més importants d’Europa que se celebrarà de l’11 al 14 de gener a Groningen (Països Baixos). Obert tant al públic general com als professionals del sector, l’Eurosonic és alhora un festival i un mercat on es mostren les darreres tendències musicals i es presenten els artistes europeus emergents.

Els quatre grups catalans han estat escollits també per formar part del programa European Talent Exchange Programme (ETEP) que facilitarà la seva contractació a festivals de música de tota Europa durant el 2017.

L’ETEP, que rep el suport de la Comissió Europea i del qual n’és soci l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) - Departament de Cultura, té com a objectiu promoure i donar suport a la circulació del talent musical europeu a través de més de 100 festivals, estacions de ràdio i mitjans de comunicació de tot el continent.

L’Eurosonic serveix de plataforma per al programa ETEP reunint durant els quatre dies prop de 4.000 professionals del sector d’arreu d’Europa (mànagers, programadors, agents, productors, grups de música i responsables dels principals festivals) els quals tanquen acords de programació, intercanvis o convenis.

Els grups catalans actuaran a l’Eurosonic durant els tres primers dies, quan el perfil dels assistents és més internacional i professional.

Beach Beach – 11 de gener, 23h i 12 de gener, 22:15h
Olde Gods – 12 de gener, 22:15h
Bearoid – 13 de gener, 22:50h
Txarango – 13 de gener, 01:15h

 

Impulsant el talent musical a través dels festivals europeus

L’Eurosonic Noorderslag és la plataforma de l’European Talent Exchange Programme (ETEP), un ambiciós projecte europeu que fomenta la mobilitat de grups musicals afavorint la seva presència al cartell de nombrosos festivals de tota Europa.

Els festivals membres d’ETEP que assisteixen a l’Eurosonic reben incentius econòmics per la contractació de com a mínim una actuació dels artistes seleccionats en cada edició (d’un país diferent al del festival). Aquest funcionament està recolzat per la Comissió Europea, les emissores de ràdio EBU i l’associació de festivals europeus Yourope.

Actualment hi participen més de 100 festivals de 44 països, entre els quals el Primavera Sound i el festival VIDA.

Des dels inicis del programa ETEP al 2003, els festivals que en formen part han arribat a programar un total de 2.690 actuacions de 972 artistes europeus, segons dades d’ETEP.

 

La participació catalana al programa europeu ETEP

Amb l’objectiu de donar suport i promocionar internacionalment els artistes de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) forma part del programa ETEP com a soci des del 2011 i dóna suport des del 2012 als grups catalans que són seleccionats anualment.

La participació de l’ICEC s’emmarca en la política de suport a la internacionalització que duu a terme el Departament de Cultura per impulsar la música catalana i la internacionalització de les empreses d’aquest àmbit. Amb aquest objectiu, el Departament de Cultura participa a programes professionals com ETEP, a xarxes internacionals com EMEE (European Music Export Exchange) i assisteix regularment a les grans cites professionals del sector de la música, com Babel Med (Marsella), Midem (Cannes), Womex (Katowice 2017), Classical:NEXT (Rotterdam 2017), entre d’altres.

Des de l’edició del 2012, han actuat a l’Eurosonic participant al programa ETEP amb el suport de l’ICEC un total de 24 grups catalans:

2012 - Mujeres, Muchachito Bombo Infierno, The Suicide of Western Culture, Za!
2013 - Evripidis and his Tragedies, The Excitements, Za!
2014 - Bongo Botrako, Headbirds, La Pegatina, Seward
2015 - Joana Serrat, La Sra Tomasa, Maika Makovski, Mourn, Oso Leone
2016 - beGun, CaboSanRoque, Núria Graham, Ocellot, Svper
2017 - Beach Beach, Bearoid, Olde Gods, Txarango

Al 2016 beGun, CaboSanRoque, Núria Graham, Ocellot i Svper van ser els grups catalans seleccionats. Durant el primer semestre van realitzar més de 40 actuacions a festivals nacionals i internacionals segons les informacions que els seus mànagers han fet arribar a l’ICEC.

Beach Beach, Bearoid, Olde Gods i Txarango formaran part de l’edició 2017 fet que en facilitarà la contractació entre els nombrosos festivals que formen part de la xarxa ETEP durant tot el 2017.

 

Per a més informació, concertar una entrevista o sol·licitar material, no dubteu en posar-vos en contacte amb internacional.icec@gencat.cat

 

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.