Notícies

23/01/2017
Gran participació catalana a la Fira Internacional d'Arts Escèniques i Música de Freiburg
Gran participació catalana a la Fira Internacional d'Arts Escèniques i Música de Freiburg
  • L’Internationale Kulturbörse Freiburg té lloc a la ciutat alemanya del 22 al 25 de gener
  • 22 companyies i institucions catalanes hi seran presents amb el suport de l’ICEC

La 29a edició de la fira internacional d'arts escèniques i música Internationale Kulturbörse Freiburg (IKF) acollirà 22 companyies, empreses i institucions culturals catalanes del 22 al 25 de gener. La presència catalana a Friburg de Brisgòvia (Alemanya) es concentrarà a l’estand del Departament de Cultura, organitzat per l’Àrea de Mercats de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals). L’estand català vol donar un major impuls al sector donant a conèixer les propostes catalanes al públic professional que hi assisteix, principalment programadors i responsables de festivals d'arts de carrer, teatre, dansa, espectacles infantils, circ i música, tant alemanys com centreeuropeus.

Enguany, Momix ha escollit 12 de les companyies catalanes per actuar durant la fira i presentar en directe els seus espectacles. L’Orquestra de Cambra de l’Empordà inaugurarà la fira el dia 22 i la presència catalana seguirà amb els espectacles de Toti Toronell, Ponten Pie, PSiRC, (nominada al premi IKF “Freiburger Leiter”), Campi Qui Pugui, La Industrial Teatrera, Circ Pistolet, PuntMoc, La Tal, Las Polis (guanyadora del premi IKF “Street Theatre” 2016), La Maleta dels Espectacles i Peus de Porc

També assistiran a la fira les companyies catalanes Actua Produccions, Bigolis Teatre, Cia. La Tal,  Cia. Toti Toronell, Circ Pistolet, Campi Qui Pugui, Criant Pèl, Holoqué, La Industrial Teatrera, La Maleta dels Espectacles, La Petita Malumaluga, Las Polis, Obsidiana, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Peus de Porc, Ponent Street, Ponten Pie, PSiRC, PuntMoc i Xip Xap Teatre. A més, hi serà present la Fira Mediterrània de Manresa.

Durant els dies de la fira, els tècnics de l’Àrea de Mercats de l’ICEC mantindran reunions, faran nous contactes i treballaran per fer d’enllaç entre els professionals internacionals i les companyies catalanes, i ajudar-les, així, a accedir al mercat alemany.

Dins de les activitats organitzades a l’estand català, el dilluns 23 de gener a les 17:30h, tindrà lloc una trobada de networking, amb la participació de l’ILLENC - Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears, amb l’objectiu d’afavorir els contactes professionals.

En els últims anys, les arts escèniques i la música catalanes han aconseguit fer-se un lloc com a referent per als programadors alemanys, gràcies entre altres a la participació a diverses edicions de l’IKF de companyies catalanes, amb produccions que després han girat amb èxit per Alemanya i Europa.

Bona part dels visitants a l’IKF són programadors de festivals i responsables de programació d’institucions culturals, moltes d’elles municipals, que acudeixen a la fira per trobar propostes d’arts de carrer, teatre, màgia, circ, instal·lacions i música que després programen, ja sigui dins d’un festival o bé en alguna de les sales o espais que gestionen. Durant l’edició 2016 de l’IKF van passar per la fira més de 4.500 persones. Un total de 360 expositors van participar-hi i es van programar 170 actuacions en directe amb la participació d'artistes i grups de 31 països.

» Llibret de companyies catalanes a IKF 2017 «

0 Comentaris

Deixan's la teva opinió

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.